Maastokausi avattiin eilen Mustialassa talvimaastojen merkeissä. Pakkasta ei ollut juuri lainkaan, mutta pellolla tuuli. Lumi oli loskaista ja radalta oikaisemaan lähtevää koiraa hidasti upottava hanki. Vaikka rata oli lyhyt, oli se koirille raskas ja vaikea, niin no, koska oli lunta.

Kisaan oli ilmoitettu 32 koiraa, mutta muutaman poisjäännin syystä, lähti pois myös neljäs serti...

Me lähettiin ajaan Mustialaan jo lauantaina, paljo kivempi herätä kisapaikalta aamukymmeneltä, ku kotoa viideltä... Asuntoautosta oli muutenki paljon hyötyä, oli niin helppo viedä koira sitte lähtöjen välissä sinne lämmitteleen ja nukkuun...

Eläinlääkärin tarkastus oli pelottava, Lääkäri tutki Keetan rokotuksia noin 2 minuuttia putkeen ja aattelin että eikö ne nyt muka oo kunnossa (Myönnetään, menee vanhaks ylihuomenna... Mut huomenna lääkäriin), mutta sitten se vaan kysykin, että missä toi meidän eläinlääkäri Pentti Tapio asuu. Selvittiin kisaan:

Keeta juoksi alkuerät parinaan kaksivuotias, isompi uros. Koirat juoksi hyvin ja puhtaasti, molemmat saivat finaalipaikan, ja Keetalle suurta etua oli nopeudesta, jolla se pystyi pitämään kärkipaikan itsellään heti vieheen perässä käytännössä koko matkan ajan. Pisteitä kertyi 248. Finaaliin tyttö lähti sitte toiselta sijalta ja arvonnassa pariksi sattui venäläinen kolmevuotias uros, joka sitten kyllä juoksikin missä sattuu vaikeuttaen Keetan jahtia huomattavasti, koska tyttö joutui vetämään välillä hangen kautta saavuttaakseen viehettä (Auttoiko tässä kenties Keetan salainen kyky levittää varpaat niin erilleen toisistaan, että varpaanvälinahkat saavat tassut muistuttamaan lähinnä räpylöitä?).

1363153.jpg

Vaikka omasta mielestäni finaalijuoksu ei näyttänyt Keetan osalta yhtä hyvältä, kuin eka erä, pisteitä tuli 257! Yhteensä siis 505 jotka oikeuttivat toiseen sijaan, sertiin, hienoon pokaaliin ja 15 kg raksuja (Voi ei, taas niitä, joita Keeta ei huoli! Onneksi kotona on myös Luikkis syömässä kaiken, mitä Keeta nirsoilee...)

Muitakin Ceeässiä oli kertynyt paikalle, yhteensä neljä. Hemmo, Ville ja Peppi juoksi myös hienosti ja Hemmollekkin tuli finaalipaikka ja lopulta neljäs sija ja eka serti! Hah, nyt niitäkin taitaa nähä kesän mittää vähä useemmissa maastoissa ku viime vuonna...

Päivä oli kiva ja onnistunu, lukuunottamatta verenhimoisia mönkijäkuskeja ;)